Jedinečná kávová edice. Jen u nás! Vyberte si z různých motivů.

RSS
archiv revue
Rozhovor s Michaelou Fišarovou
Kanálníčci jsou novou knihou Michaely Fišarové, která patří k předním českým autorům literatury pro děti a mládež. Knížka je určená dětem od 5 let a vydává ji nakladatelství Mladá fronta.
Strhující zpověď českého miliardáře Radima Passera
V únoru vyšel poslední díl autobiografické tetralogie 3 a ½ roku, jejímž autorem je úspěšný český podnikatel a developer Radim Passer. Kniha je nejen zajímavým vhledem do života úspěšných a bohatých, ale především výpovědí o každodenním hledání Boží vůle a touze po tom, aby co nejvíce lidí otevřelo svá srdce Boží lásce a milosrdenství.
Recenze: Ezop o zvířátkách a Rudyard Kipling o zvířátkách - klasická díla v moderním zpracování pro nejmenší
Tyhle překrásné barevné knížky pro malé čtenáře plné hravých veršů a veselých obrázků představují klasická díla světové literatury úplně novým, neotřelým způsobem.
Recenze: Najím se a zhubnu - Recepty pro celou rodinu
V mé hlavě jede nota na hubnutí, kterou spustila knížka receptů od Břicháče Toma. Spolu s ní jsem dostala z Knihcentra i tuto knihu. Říkala jsem si, zdravých receptů není nikdy dost, ráda si ji pročtu.
Jana Štrausová a její Děti nového věku
Získat titul na státní vysoké škole na téma, o němž je následující rozhovor, není obvyklé. V tomto případě to bylo na Pedagogické fakultě Univerzity Karlovy.
Víkend patří ženám! Sleva 100 Kč a doprava zdarma! Stačí nakoupit nad 800 Kč!
Naše úžasné čtenářky, víte o tom, že v neděli slavíte? Pokud jste na to zapomněly, tak my určitě ne. A protože ke každému svátku patří dárek, máte ho mít. Stačí si ve dnech 6. - 9. 3. 2020 nakoupit v našem e-shopu zboží nad 800 Kč a sleva 100 Kč bude vaše!
Petra Dvořáková: Chci, aby Vrány vykrákaly do světa, co všechno se může dít ve „spořádané“ rodině
Petra Dvořáková je na vlně. Na podzim jí vyšel román Chirurg, jehož prostřednictvím čtenáře zavedla do prostředí nemocnice na periferii a konfrontovala je s příběhem lékaře Hynka Grábla. Ani ne po půl roce přichází s další pozoruhodnou prózou tentokrát s názvem Vrány. Hlavní hrdinka Bára, která má velké výtvarné nadání, v něm bojuje s okolím plným nepochopení. S nástupem puberty se její konflikty s rodinou prohlubují a Bára svoji válku v zákopech neporozumění opakovaně prohrává. „Nemohla jsem snést, že to své dítě v knize nechám bez pomoci, takže nakonec jsem řešení její situace našla. I když úplně jiné, než jsem si představovala,“ prozrazuje úspěšná autorka.
Soutěž o 3 výtisky knihy Osvětimský orchestr
Sugestivní výpověď francouzské klavíristky, která strávila jedenáct měsíců v "dívčím orchestru" v koncentračním táboře Osvětim. Pod vedením rakouské houslistky Almy Rosé, neteře Gustava Mahlera, hrály vězeňkyně u bran tábora přicházejícím a odcházejícím pracovním četám nebo na koncertech pro dozorce a SS. Toto drsné vyprávění přináší kniha Osvětimský orchestr.
Dina Štěrbová: „Horolezectví není jen záležitostí mužskou či ženskou, je to záležitost lidská.”
Dina Štěrbová je první žena na světě, které se podařilo vystoupit spolu s Věrou Komárkovou v roce 1984 na horu ČO OJU (v překladu Tyrkysová bohyně). V letech 1964 - 1992 vyučovala na UP v Olomouci matematiku, v současné době se věnuje charitativní činnosti. V knize Touhy a úděl, kterou vydalo Nakladatelství JOTA, zachycuje osudy prvních žen na nejvyšších vrcholech hor, kdy jejich sny byly často vykoupeny nejen slzami a krví, ale i cenou nejvyšší.
Recenze: Víš, kde bydlí zvířata?
Milujete zvířata a dokonalý odpočinek pro vás představuje procházka v přírodě? Pokud jste shodou okolností rodiče zvídavých batolat nebo školáků, pak víte, jak vás dokáže otrávit jejich věčná otázka PROČ. Jak lišky tráví zimu? Jak poznám jedovatého hada? Umí ptáci mluvit? Díky této knize si výlety skutečně užijete. Společně se pobavíte a vaše ratolesti se dozví řadu zajímavostí.
Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.

Nejnovější články

Není snadné vybrat z nepřeberného množství knih, které každý měsíc vycházejí, ty nejlepší. A ne každému se líbí to samé. My jsme se opět snažili vytipovat novinky, které by mohly zaujmout co nejvíce čtenářů.
Vyhrajte thriller, který je osvěžujícím způsobem jiný. Děj se odehrává během několika hodin a má několik paralelních dějových linií. Zajímavé exkurzy do tématu mimické rezonance jsou důmyslně zakomponovány do děje a nijak neubírají příběhu na napětí.
Prémiový obsah
číst více
Druhá kniha nebývale uchopeného cestopisu slovenské sinologičky Dominiky Sakmárové mě opět položila na lopatky, v tom nejlepším slova smyslu.