RSS
archiv revue
Recenze: Kukuczka
Strhující příběh o smrtící vášni... Na otázku, kdo byl nejúspěšnějším horolezcem všech dob, by asi většina dotázaných jmenovala Reinholda Messnera – a byla by to do jisté míry pravda. Italský borec německého původu jako první zdolal všech čtrnáct „osmitisícovek“ a je držitelem i mnoha dalších rekordů, kterými vešel do historie a jež mu zajistily nehynoucí slávu v pomyslném panteonu světového horolezectví. O Messnerově absolutní dominanci by se nejspíš nikdo neodvážil pochybovat, kdyby...
Recenze: Goldstein
Německý autor Volker je autorem kriminální série, ve které vždy vystupuje jako hlavní hrdina komisař Gereon Rath. Ačkoliv je román Goldstein v pořadí třetí z této série knih, ničemu nevadí, že se do něj začtete jako do prvního.
Román Říkala si o to: Ztráta ženské hrdosti je stále tabu
Do jaké míry může žena prezentovat svou přitažlivost a zdravé sebevědomí, aby se situace neobrátila proti ní? Hrdinka románu mladé irské autorky spadne z hvězdných výšin až na úplné dno, a to během jednoho večera. Stala se obětí, ale přesto leckoho z jejího okolí napadne: Říkala si o to.
UKONČENO - Dárek ke knize Sirotčinec slečny Peregrinové Mapa dní
Právě teď vám ke knize zabalíme dárek, a to nejlepší grafický román Sochař, který se běžně prodává za 498 Kč.
Recenze: Setkání na konci éry, s vraždou
Lucie Lomnická je původem česká komtesa. Jenomže její rodiče uprchli před bývalým režimem ze země a zakotvili v kanadském Torontu. Lucie studuje klavírní hudbu, ale její srdce bije pro saxofony. Když se objeví možnost zahrát si na vzácný nástroj, ani na chvíli nezaváhá. Jenže plány naruší brutální vražda.
Jak se vyhnout neuváženým nákupům? Své tipy prozradil mág behaviorální ekonomie Dan Ariely
Dana Arielyho, profesora psychologie a behaviorální ekonomie, můžete znát díky knihám, které poukazují na naše iracionální rozhodnutí v ekonomických oblastech i v osobním životě, jako například Jak drahé je zdarma? nebo Iracionálně váš… Koncem března zavítal Ariely poprvé do Česka jako řečník konference Marketing festival a při této příležitosti vydala Audiotéka.cz jeho poslední dílo – audioknihu Peníze a zdravý selský rozum. Audioknihu jsme s autorem pokřtili a zároveň se ho zeptali na několik otázek týkajících se peněz a našeho chování.
Knižní novinky - květen 2019
Máj je sice slovy klasika lásky čas, ale nemusíte se bát, že to tentokrát bude jen o romantice. Máme pro vás přehled toho nejlepšího, co v květnu vyjde a na své si přijdou úplně všichni.
Recenze: Tiché roky
Je to tady. Mám před sebou skvost, na který již několik měsíců s nedočkavostí čekám, stejně jako další čtenáři, kteří si tvorbu Aleny Mornštajnové tolik oblíbili.
Kdo by nechtěl aspoň chvíli bydlet v Paříži?
Byt v Paříži napsal Giulamo Musso a podle všech kritik je to neskutečný čtenářský zážitek. Pojďte si s námi číst…
Walter Isaacson „Snažím se být po Leonardově vzoru o něco pozornější i zvídavější vůči věcem, které mě obklopují.“
Přesně na 2. května připadá letos 500. výročí smrti geniálního malíře, filozofa, vědce a vynálezce Leonarda Da Vinciho. Loni na podzim vyšla v češtině kniha Waltera Isaacsona, která líčí život a tvorbu tohoto všestranného renesančního génia. O knize Leonardo da Vinci, kterou vydalo nakladatelství Práh, si s jejím autorem povídala redaktorka Zuzana Válková.
Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.

Nejnovější články

Co nového napsali mistři napětí? Přinášíme rovnou 10 důvodů, proč si najít chvíli a ponořit se do světa napětí.
Loni na podzim vydalo nakladatelství Kniha Zlín další zářez plodné britské autorky Helen Fieldsové, konkrétně samostatný román Poslední na řadě. Temný thriller z mýty opředeného skotského ostrova vás jednoduše chytne a nepustí!
Svátek všech maminek klepe na dveře! Obdarujte ji nezapomenutelným zážitkem s naší speciální kávovou edicí. Přidejte k tomu knihu plnou dobrodružství nebo romantiky a nezapomeňte využít slevový kód MAMINKA. Několikanásobná radost je zaručena!