RSS
archiv revue
Na besedě s Magdou Vášáryovou, Ivou Brožovou a Karlem Hvížďalou
Na veletrhu Svět knihy jsme se zúčastnili besedy ke knize Karla Hvížďaly Vlčice: rozhovory s Magdou Vášáryovou a Ivou Brožovou. Slovem prováděla novinářka Renata Klusáková, o hudbu se postaral Jiří Stivín.
Scéna MELTINGPOT+ KNIHCENTRUM živě!!!
Meltingpot je nejprestižnější diskusní fórum ve střední a východní Evropě, je součástí multižánrového festivalu Colours of Ostrava, který se koná 18. až 21. července 2018. Stejně jako v loňském roce jsme hrdými partnery tohoto fóra a letos budeme jedinou externí scénou, na níž se odehraje šestnáct zajímavých besed.
E-knižní novinky - červen 2018
Teplota venku pomalu stoupá a všechny to láká někam do přírody nebo k vodě. Nejlepší relax je s knihou, ideálně jich mít po ruce hned několik. Na to je velmi dobrá čtečka na e-knihy, kam se vám jich vejde, kolik chcete. A jaké e-knihy si vybrat? Posíláme vám tipy na červnové novinky.
Mistrovství světa ve fotbale 2018
Ve čtvrtek 14. června začalo Mistrovství světa ve fotbale. Končit bude 15. července a poprvé v historii se koná v Rusku, konkrétně v jedenácti městech a na dvanácti stadionech. Pokud chcete fotbal sledovat nejen na televizních obrazovkách, ale uvítáte něco hmatatelného o fotbale doma, pak si vyberte knihu, která vás zaujme.
Tary Příběh parkouristy očima maminky dvou synů
Tary je úspěšný mladý muž, který dělá, co ho baví a uživí. Jaký je jeho příběh?
Kniha Za humny je válka se nebude líbit sluníčkářům a světlonošům milosrdenství
Kniha je složena z článků a rozhovorů, které vycházely v časopise Reflex. Fištějn je jeden z těch, kteří dlouhodobě varují před možnými následky neřízené migrace uprchlíků z arabských a afrických států do našich končin. Fištejn se v knize zcela racionálně zamýšlí nad evropskou společností a tím, co jí může takováto migrace přinést (či spíše „odnést“). Hrozí totální rozvrat evropské civilizace?
Mozky pro armádu - neuvěřitelný svět vědeckých poznatků a pokroků
Pozoruhodná kniha o vojenské vědě z trochu jiného úhlu pohledu. Věnuje se nenápadným a neuchopitelným válkám proti méně zmiňovaným nepřátelům jako jsou vyčerpání, šok, bakterie, plísně, panika, extrémní vedro, hluk, špatně načasovaná krize trávícího ústrojí nebo kačeny…
Inna Rottová jde s kůží na trh a odhaluje se tak, jak to dokáže málokterý autor
Česká spisovatelka Inna Rottová jako malé dítě zažila obléhání Leningradu nacistickými vojsky. Své vzpomínky zpracovala v autobiografických povídkách, kde se mísí realita s fikcí. Kniha zamává s vašimi emocemi a vy pochopíte, proč Rottovou milují celé generace čtenářů.
Labyrint pohybu - hýbete se málo, nebo špatně?
O pohybu v medicíně, ve sportu i běžném životě. Prezentace knižního rozhovoru Labyrint pohybu s uznávaným odborníkem na rehabilitaci prof. Pavlem Kolářem, který vedla zkušená novinářka Renata Červenková.
Soutěž o 3 výtisky knihy Zelenina z ekozahrady
Milí zahrádkáři, máte jedinečnou možnost soutěžit o knihu, která se vám určitě bude hodit. Naprosto unikátní publikace Zelenina z ekozahrady se zabývá zábavným permakulturním pěstováním zeleniny, a to od výběru místa pro záhony přes jejich utváření mnoha různými způsoby až po zúrodňování půdy, tvorbu kompostů a přidávání přírodních zlepšujících příměsí do půdy.
Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.

Nejnovější články

Co nového napsali mistři napětí? Přinášíme rovnou 10 důvodů, proč si najít chvíli a ponořit se do světa napětí.
Loni na podzim vydalo nakladatelství Kniha Zlín další zářez plodné britské autorky Helen Fieldsové, konkrétně samostatný román Poslední na řadě. Temný thriller z mýty opředeného skotského ostrova vás jednoduše chytne a nepustí!
Svátek všech maminek klepe na dveře! Obdarujte ji nezapomenutelným zážitkem s naší speciální kávovou edicí. Přidejte k tomu knihu plnou dobrodružství nebo romantiky a nezapomeňte využít slevový kód MAMINKA. Několikanásobná radost je zaručena!