RSS
archiv revue
Zahrajte si šachy
Není to hra jednoduchá, musí se u ní přemýšlet. A procvičovat naše mozkové závity je správné. Ať už jste dospěláci nebo děti, na tom nesejde. Zkuste se naučit hrát šachy.
Objevte řadu s dětskou psycholožkou Freyjou a detektivem Huldarem
Oblíbená dvojice Freyja a Huldar se vrací v novém thrilleru královny islandské krimi Yrsy Sigurdardóttir
Recenze: Božské začátky
Pilná a trochu ztřeštěná sekretářka Chloe se dala dohromady se svým šéfem Ryanem v knize Božský bastard. Ti dva mají nyní před svatbou, která bude vskutku gigantická. Ačkoliv to mezi nimi jiskří ještě víc než dřív, rozhodnou se, že vydrží týden bez tělesných potěšení.
Recenze: Děti lesa
Je blahodárné přečíst si v současném chmurném pandemickém období knihu, která zahřeje u srdíčka, přivede člověka na úplně jiné myšlenky, zvedne náladu. Přesně taková je kniha Děti lesa, jejímž autorem je italský (nejen) spisovatel Giusepe Festa.
Michaela Učňová: „Babičky“ představují malý záchytný bod uprostřed nyní nepříznivého světa
Život našich předků nebyl žádný med, přesto ho však dokázali plnohodnotně využít. Obešli se bez internetu či elektřiny a těšili se z darů vlastního hospodářství. Tohle téma si oblíbili diváci televizního pořadu CO NAŠE BABIČKY UMĚLY A NA CO MY JSME ZAPOMNĚLI, jehož pokračování vyšlo v tištěné podobě. Zeptali jsme se autorky Michaely Učňové, co všechno se můžete v knize dozvědět.
UKONČENO - SOUTĚŽ O 6 SPOKOBOXŮ
Krabice plná překvapení
Soutěž o 2 výtisky knihy Mercury a já
Zasoutěžte si o jedinečný a dojemný příběh vztahu Freddieho Mercuryho a jeho dlouholetého přítele Jima Huttona, který čtenáři znají z oscarového filmu Bohemian Rhapsody. Kniha Mercury a já čeká na 2 výherce!
Prémiový obsah
číst více
Zatoč a hraj! + 100 KNIHCENTŮ navíc
5 her na doma i na cesty
Jan Hnízdil a Michal Tříska: „Mezi hospodou a naší knihou je velký rozdíl.“
Jan Hnízdil je oblíbeným autorem knih o celostní medicíně. Nyní se vydal na ožehavou půdu politiky. V knize Všichni jsou PSYCHOPATI, jenom já jsem letadlo, kterou Jan Hnízdil napsal spolu s Michalem Třískou, najdou čtenáři psychologické profily předních českých politiků. Četba je to obnažující, ale také nepříjemná. Proč? To nám prozradili autoři.
Knižní novinky - březen 2021
Zřejmě neexistuje lepší doba na čtení, než je právě teď, kdy musíme povinně sedět doma. Pusťte z hlavy úvahy o tom, že pravidla platí jen pro obyčejné lidi a pokud nemáte na to, abyste si jeli odpočinout do Keni, Zanzibaru či Dubaje, pojďte si vybrat něco na čtení, s čím vám čas rychle uteče.
Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.

Nejnovější články

Mezinárodní den dětí slavíme každý rok 1. června. Nese se ve znamení her, zábavy, ale také čtení. Potěšte své ratolesti pěknou knihou, deskovkou nebo čímkoliv jiným, co jim udělá radost.
Jennie je milující manželka a máma. Jednoho dne je svědkem toho, jak její vzorný syn ubodá postaršího muže. Už to ji šokuje, ale to, co následuje, ji donutí pochybovat o zdravém rozumu. Čas se otočil a ona má možnost vracet se do minulosti. Jenomže, co když odhalí něco, co je ještě děsivější než zločin jejího syna?
V úterý 28. května se v Ostravě v Domě knihy konala beseda s českou spisovatelkou Blankou Malou a jejím partnerem Agostinem. Autorka s diváky sdílela spoustu inspirativních myšlenek a zážitků nejen z Itálie, kde zejména se odehrávají její knihy Láska ve špičce italské špičky a Srdce nemá vrásky, které vyšly u Nakladatelství Kazda.